Απειλούσε παντρεμένη γυναίκα με βίντεο ερωτικών τους συνευρέσεων… και τον
πείραξε η λάθος διεύθυνση!
Ζήτησε από τον σύζυγο της €100.000 για να μη δημοσιοποιήσει τα βίντεο - Αιτήθηκε ακύρωση του εντάλματος έρευνας στο σπίτι του γιατί έμενε στην οδό…. 10 και όχι στην οδό…. 1!
Παιχνίδι με τη νοημοσύνη των Δικαστών, επιχείρησε να παίξει ένα στέλεχος της Εθνικής Φρουράς, το οποίο κατηγορείται για σοβαρά ποινικά αδικήματα, τα οποία έχουν σχέση με εκδικητική πορνογραφία.
Ζήτησε άδεια από το Ανώτατο Δικαστήριο, να καταθέσει αίτηση για έκδοση προνομιακού διατάγματος Certiorari, με σκοπό να ακυρωθεί ένταλμα έρευνας που εκδόθηκε για το διαμέρισμα που διαμένει. Ο λόγος που ζητάει την ακύρωση του εντάλματος είναι γιατί από λάθος γράφτηκε λάθος ο αριθμός της διεύθυνσης και διορθώθηκε χειρόγραφα από την αστυνομικό που το είχε αιτηθεί.
Για να γίνει πιο κατανοητό, το δακτυλογραφημένο αίτημα για ένταλμα έρευνας αναφερόταν π.χ σε οδό … 1, ενώ η διεύθυνση ήταν 10. Με απλά λόγια υπήρξε ένα μικρό λάθος με την παράλειψη ενός αριθμού, που διορθώθηκε. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε βεβαίως το αίτημα σημειώνοντας πως ακόμα και με λάθος αριθμό οικίας αν είχε εκδοθεί το ένταλμα έρευνας αυτό θα ήταν νόμιμο καθώς ο σκοπός ήταν να ερευνηθεί ο χώρος διαμονής του στρατιωτικού, χωρίς να έχει σημασία που βρισκόταν αυτός. Επίσης ερευνήθηκε το αυτοκίνητο του και το γραφείο του στην ΕΦ. Επίσης από παραδρομή η παραπονούμενη είχε γραφτεί ως «ύποπτη» και υπήρξε χειρόγραφη διόρθωση.
Η σχέση με παντρεμένη και τα βίντεο
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, ο στρατιωτικός διατηρούσε ερωτική σχέση με παντρεμένη γυναίκα και κατά τη διάρκεια των συνευρέσεων τους είχαν βγάλει διάφορα βίντεο και φωτογραφίες.
Όταν κάποια στιγμή η γυναίκα αποφάσισε να τερματίσει την σχέση, ο στρατιωτικός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως εκβιασμό τα βίντεο και τις φωτογραφίες. Θα ορέπει να σημειωθεί πως και ο ίδιος ήταν παντρεμένος.
Κατά το Δικαστήριο, «φέρεται να διέπραξε σοβαρά ποινικά αδικήματα, ανάμεσα σε αυτά και αδικήματα που αφορούν σε εκδικητική πορνογραφία (porn revenge). Στην προσπάθεια του να εκθέσει και ταπεινώσει ακόμη περισσότερο την πρώην ερωτική του σύντροφο, φέρεται να ενημέρωσε τον σύζυγο της τόσο για την ερωτική τους σχέση όσο και για το υλικό που κατείχε. Μάλιστα, τον Δεκέμβρη του 2024 φέρεται να απείλησε και τον σύζυγο της, πως αν δεν του έδιδε το χρηματικό ποσό των €100.000, θα δημοσίευε γυμνές φωτογραφίες της συζύγου του, και ότι αν τολμούσε να προέβαινε σε καταγγελία στην Αστυνομία, θα παρέδιδε τις γυμνές φωτογραφίες σε άλλο πρόσωπο για να τις Δημοσιεύσει».
Το περασμένο Ιανουάριο έγινε καταγγελία στην Αστυνομία από την γυναίκα και ζητήθηκε ένταλμα σύλληψης και έρευνας εναντίον του στρατιωτικού.
Τα αδικήματα που εξέταζε η αστυνομία ήταν:
«1. Διάδοση πορνογραφικού υλικού, Ν.115(1)/21, Άρθρο 9(1). 2. Απειλή διάδοσης πορνογραφικού υλικού, Ν.115(1)/21, Άρθρο 9(2) 3. Εκβίαση Κεφ.154, Άρθρο 290Α. 4. Απαίτηση περιουσίας με απειλές με σκοπό κλοπής, Κεφ.154, Άρθρο 290. 5. Παρενόχληση με πρόκληση φόβου, Ν.114(1)/21, Άρθρο 3(2). 6. Σεξουαλική παρενόχληση Ν.115(1)21, Άρθρο 7. 7. Άσκηση ψυχολογικής βίας Ν.115(1)/21, Άρθρο 6. 8. Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, Άρθρο 371, Κεφ. 154.»
Όχι από το Ανώτατο
Το Ανώτατο Δικαστήριο με την απόφαση του Δικαστή Ι. Ιωαννίδη, απέρριψε το αίτημα σημειώνοντας πως, «η εν λόγω χειρόγραφη διόρθωση (στον αριθμό της διεύθυνσης) στο έντυπο του εντάλματος έρευνας, εν ουδεμιά περιπτώσει έγινε από την Αστυφύλακα παράνομα και εκ των υστέρων.
Δεν είναι ούτε παράνομο ούτε επιλήψιμο ένα μέλος της Αστυνομικής Δύναμης, που έχει νομίμως στην κατοχή του δακτυλογραφημένα έγγραφα, να προβαίνει σε χειρόγραφη διόρθωση/τροποποίηση αυτών, πριν τα θέσει ενώπιον Δικαστηρίου για έγκριση, όταν διαπιστώνει λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη δακτυλογράφηση του κειμένου. Εν προκειμένω, η Αστυφύλαξ διόρθωσε και μονόγραψε όχι μόνο το έντυπο του εντάλματος έρευνας, αλλά και το έντυπο της Ένορκης Δήλωσης της. Ούτε βεβαίως είναι η θέση του αιτητή (στρατιωτικού) ότι πρόσωπο/πρόσωπα παραποίησαν το εκδοθέν ένταλμα έρευνας, καθ΄ ον χρόνο αυτό βρισκόταν καταχωρισμένο στο οικείο Πρωτοκολλητείο».
Το Ανώτατο όπως πήγε και ένα βήμα πιο κάτω, αναφέροντας πως ακόμα και αν το ένταλμα είχε εκδοθεί με λάθος διεύθυνση δεν θα άλλαζε τίποτα γιατί «η Αστυνομία είχε ζητήσει ένταλμα έρευνας του τόπου διαμονής (…) Με άλλα λόγια, η Αστυνομία ουσιαστικά ήθελε να ερευνήσει τον τόπο διαμονής του αιτητή (στρατιωτικού) και όχι ένα ακίνητο σε συγκεκριμένη διεύθυνση, άσχετο με τη διαμονή του αιτητή».
Cyprus Times
20/03/2025
|